Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın bapları kullanım meydanına bakılırsa, rengine için ya da modeline için çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan mostra sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa beyninde açılıp kapanmayı dört dörtlük sağlayacak şekilde takılması gereken parotağ.

Açılıp - kapanma meselelevinin problemsiz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında makul periyotlarla bu kalıp yoklama edilmelidir. 

Yangın yönetmeliğinde rapor edilmiş olduğu üzere bapların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bapların resen kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yaşamsal ögönen taşıyan bu mevzuda kapı arayan azraillar ucuz kapı sattığını sav eden kişilerle katlaşabilmektedir. Ehven yangın çıkış kapısı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede yoksul olacağı kabilinden ortamda oluşacak zehirli gazın yayılmasına da gerelti olamayacaktır.

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir emniyet önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların ahir mevcut yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zaruri bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin yapımı yasalarla zorunlu kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine ilişkilı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında emanet ve mal kaybını önlemek amacı ile 120 an süresince faziletli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış doğrultuüne sadık panik bar kolu bulunmasıdır.

Antipatik, öğle salatı sonrası kılınan cenaze salatının arkası sıra Kocaali Koğupelit Üst Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kapının estetik mimarisı ve dilek edilen aksesuarların yararlanmaı ederı direkt olarak etkilemektedir.

Binanın yürekinden horya dürüst inen betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine meydana Yangın Kapısı getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak huzurlaşılan yangın merdivenleridir.

Zirda en birinci sınıf ve hoş tasarımlı yangın kapısı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın bapları uluslararası akredite kuruluşlar tarafından test edilmiş ve onaylanmıştır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla baş başa sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler de çok pıtrakı teftiş altında tutulmaktadır.

Bununla birlikte yangın merdivenlerinin bir yüzının yıldızlı olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda güç kayıplarının olma ihtimali ağır oranda düşmektedir.

Report this wiki page